Očkování proti onemocnění Covid-19 mohou od pondělí podstoupit i samoplátci

Očkování proti onemocnění Covid-19 mohou podstoupit i samoplátci. Foto: www.kntb.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Od pondělí 14. června mohou podstoupit očkování proti onemocnění COVID-19 také samoplátci, tedy osoby nepojištěné v systému veřejného zdravotního pojištění v České republice nebo ostatních státech Evropské unie. K očkování se musí předem přihlásit na konkrétní termín. Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB) aplikuje vakcíny ve velkokapacitním očkovacím centru, které je zřízené v prostorách zlínské PSG arény.

Pro samoplátce jsou zpracované informace na odkazu https://koronavirus.mzcr.cz/otazky-a-odpovedi-k-ockovani-samoplatcu/, a dotazník, ke stažení je na https://koronavirus.mzcr.cz/cizojazycne-dotazniky-pred-ockovanim/. Tento dotazník je nutné před očkováním vyplnit a vzít si ho s sebou, stejně jako doklad totožnosti a potvrzení pobytu v České republice. 

Za aplikaci jedné očkovací dávky zaplatí samoplátce částku 800 korun. V PSG aréně lze realizovat pouze bezhotovostní platbu, hotovostní platbu lze provézt pouze předem v pokladně KNTB, která se nachází v budově 26 v areálu KNTB na Havlíčkově nábřeží 600, provozní dobu má Po – Pá 7.00 – 12.30, 13.00 – 15.00. Samoplátcům bude aplikována vakcína Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech, certifikát po očkování lze stáhnout na odkazu www.ocko.uzis.cz.

K očkovacímu centru v PSG aréně se dá přijet automobilem, který je možné zanechat parkovišti na ulici Mostní, kde je pro tyto účely vyhrazeno 50 míst. Pěšky se odtud dá dojít do PSG arény do 10 minut. Zaparkovat je možné také na 15 stáních u ZS Luďka Čajky, ke kterým je příjezd po ulici U zimního stadionu. Z tohoto parkoviště se lidé dostanou chůzí do očkovacího centra do 3 minut. Pro potřeby očkovacího centra je vyhrazeno i parkoviště přímo u PSG arény, prioritně je však určeno pro vozy zdravotně handicapovaných občanů a vozy Integrovaného záchranného systému ČR. Všechny jmenované možnosti parkování jsou pro návštěvníky očkovacího centra zdarma. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x