Od července vznikne nový krajský stavební úřad

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajský úřad se připravuje na úkoly, které bude muset plnit podle nového stavebního zákona. Od 1. července letošního roku tak vznikne nový krajský stavební úřad. Tvořit ho bude hlavně stávající odbor územního plánování a stavebního řádu. Další část agendy bude spadat pod odbor dopravy a silničního hospodářství a pod odbor životního prostředí a zemědělství.

Od 1. července vznikne nový krajský stavební úřad. Plnit má úkoly, které mu svěřuje nový stavební zákon.

„Na změny, které přináší nová legislativa, se intenzivně připravujeme. Související agendy jsou významné pro rozvoj kraje. Kolegové, kteří budou nové činnosti vykonávat, jsou zkušení odborníci ze stávajících odborů. Kvůli novým agendám jsme nepřikročili k nabírání nových zaměstnanců. K personálnímu posílení bychom přistoupili až při zvýšeném počtu a rozsahu řízení,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje Jitka Hlavačková.

Nově zřízený úřad bude působit například v oblastech, jako jsou záměry EIA nebo stavby energetické infrastruktury. Kromě toho ale bude taky kontrolním orgánem ve věcech stavebního řádu.

Úkoly krajského stavebního úřadu si mezi sebe rozdělí hned několik odborů. Ten dopravy a silničního hospodářství bude mít působnost ve věcech silnic I. řádu. Dohlížet bude i na jejich kontrolu.

Odbor životního prostředí a zemědělství zase bude působit v oblasti infrastruktury vodohospodářské. Spadne pod něj například řízení o vodních dílech a nádržích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x