KRAJSKÉ VOLBY 2020: ODS začíná volební kampaň. Chceme Zlínský kraj znovu postavit na pevné nohy

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Balkon hotelu Moskva. Na něm jedenáct dobře oblečených a taky dobře rostlých chlapů. Bez jediné ženy. Uprostřed nová tvář, lídr do nadcházejících krajských voleb Lubomír Traub. Zlíňan známý coby manažer v oboru obchodu a financí, zatím ovšem málo jako politik. Troufá si být za tři měsíce úspěšný.

„Mám výborný tým, starostové, lidé znalí komunální politiky, manažeři, všichni už máme docela dost zkušeností, rádi bychom se zaměřili na zdravotnictví a dopravu, tam cítíme značné problémy. Jsme pro širší konsensus, ne aby rozhodoval o zásadních věcech jako je třeba nová nemocnice jeden hlas. Na stůl musejí nejdříve argumenty, porovnat pro a proti, pak se má rozhodovat,“ tvrdí jedenapadesátiletý Traub.

Cílem je získat rozhodně více hlasů než před čtyřmi lety. ODS tehdy získala v kraji 6.39 procenta hlasů, tři mandáty, přesto se dostala do vedení kraje.

Kandidáty do krajských voleb přijel podpořit předseda strany Petr Fiala.

„Bývám náročný v představách, kolik hlasů získat. Minule jsme tu úspěšní nebyli, teď bych rád dvojnásobek,“ upřesnil.

„My bychom rádi 15 procent, to je náš cíl, čímž bychom tedy plány pana předsedy překročili. Jasně, že to nebude lehké, na kampaň máme zatím asi dva miliony korun, ale její tvář přesně neznáme, hodně bude záležet i na aktuální epidemiologické situaci,“ dívá se dopředu krajský lídr Traub.

Podle jeho slov by ODS přinesla návrat slušnosti, respektu k občanům a otevřenosti.

„Chceme kraj znovu postavit na pevné nohy, nechceme nikoho válcovat, nabízíme konstruktivní spolupráci. Lidé tu nejsou pro kraj, kraj je tu pro lidi,“ končil setkání s novináři.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x