Olympiáda dětí a mládeže začíná! Zlínský kraj bude reprezentovat 76 sportovců

Foto: televize TVS
ZLÍNSKÝ KRAJ – Už zítra bude slavnostně zahájen jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže, který se tentokrát uskuteční v Královéhradeckém kraji. Olympijský oheň zažehne snowboardistka a ambasadorka letošního ročníku Eva Adamczyková.

Na Olympiádu míří i 106členná výprava Zlínského kraje složená ze 76 sportovců, 28 trenérů a 2 vedoucích výpravy. „Tu kraj podpořil částkou ve výši 1 600 000 korun,“ sdělila tisková mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže proběhne v neděli 22. ledna ve 14 hodin na zimním stadionu v Hradci Králové. Oficiálního programu se zúčastní všechny krajské výpravy v čele s vlajkonoši. „Vlajkonošem výpravy Zlínského kraje bude skikrosař Jiří Čech,“ doplnila Ličková.

Jiří Čech bude na olympiádě velkým želízkem v ohni. Za svou kariéru získal 3x titul mistra ČR juniorů, 4x titul mistra ČR v seniorech, stal se mistrem republiky za rok 2022 a 4x vítězem Českého poháru seniorů, v roce 2013 obsadil 4. místo na mistrovství světa juniorů a v roce 2017 se stal vítězem na zimní univerziádě v Kazachstánu.

Sportovní klání budou od pondělí 23. ledna do čtvrtka 26. ledna hostit zimní střediska Špindlerův Mlýn a Vrchlabí a města Trutnov a Nová Paka. Na programu olympiády jsou následující soutěže: alpské lyžování, běžecké lyžování, běžecké lyžování zrakově postižených, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, skicross, snowboarding a šachy.

Zlínský kraj má zástupce ve všech těchto soutěžích. Přenosy vybraných závodů můžete sledovat živě na ČT sport,“ dodala Ličková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x