Hokejistka Sára už má svoji olympijskou vesnici

Foto: zlin.cz
LHOTSKO - Zimní olympiáda v 21 !!! milionovém Pekingu začne 4. února příštího roku. Svým způsobem už ovšem pulsuje v "poněkud" menším Lhotsku (má 270 obyvatel) kousek od Vizovic. Tady totiž zřídili olympijskou vesnici. Velmi originální nápad se zrodil v hlavách místních fanoušků, kteří mají svůj poklad, olympioničku, členku české hokejové reprezentace a místní obyvatelku Sáru Čajanovou.

Sára dostala ke svým krásným 19. narozeninám nejen pěkné kytky, ale hlavně dárek, který nemá nikdo na světě. Pánové kolem Petra Divilka, jakýsi neformální fandovský klub, si řekli, že bude Lhotsko díky Sáře olympijskou vesnicí.

„Vzniklo to spontánně u piva, když jsme Sáře a jejím spoluhráčkám fandili v olympijské kvalifikaci. Já jsem přišel s nápadem, kamarád udělal dvě hezké cedule s olympijskými symboly a ty jsme teď instalovali u vjezdu a výjezdu z naší obce,“ popisoval duchovní otec myšlenky Petr Divilek.

Když Sáru přivedli k tabulím a předali narozeninové květiny, byla hodně překvapená, ale hlavně potěšená.

„No to víte, že mne to moc těší, všem chci moc poděkovat. Jsme malá vesnice a moc dobře vím, jak mi tu fandí. Tak věřím, že jim to budu moci na rychle se blížící olympiádě dobrými výkony vrátit,“ smála se dobře naladěná slečna, studentka vsetínské Střední zdravotnické školy.

Sára hraje nejen v obraně české ženské hokejové reprezentace, ale hokej okusila po štacích ve Zlíně, Vsetíně a Valašském Meziříčí (vždy s pány kluky) také v ryze ženském provedení ve švédském Brynäs, kde pomohla v uplynulé sezóně získat stříbrné medaile.

Fandů má ve Lhotsku celou řadu. V jejich čele maminka Helena, táta Radek a brácha Lukáš. „Pochopitelně budeme držet v naší olympijské vesnici pěsti, jak to jen půjde,“ říká za všechny maminka.

Olympijská vesnice ve Lhotsku má ještě jednu výsadu.

„Myslím, že taková komunita fandů, jakou má u nás Sára, není nikde jinde na světě. Prostě jsme olympijská vesnice,“ potvrzuje Petr Divilek, že měli opravdu možná nevšední, ale o to zajímavější nápad.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x