Ondřej Kúdela se vrací na Slovácko. Jak to vidí maminka?

Alena Kúdelová (Foto: Zlin.cz)
PITÍN - Třebaže to má do Uherského Hradiště kousek, svého syna dnes asi neuvidí. Současný kapitán a opora pražské Slavie Ondřej Kúdela hraje odpoledne šlágr 21. kola fotbalové Fortuna ligy na stadionu v Uherském Hradišti, jeho rodiče František a Alena, stejně jako bratr Marek se budou muset spokojit s televizním přenosem. Doba je prostě taková.

Ondřej bude mít za měsíc fotbalově pokročilých čtyřiatřicet, podle expertů je jako dobré víno a sýr. Vyzrál, ve Slavii pod trenérem Trpišovským je nepostradatelným mužem zadních řad. Ale nejenom defenzivy, jak moc dobře ví maminka Alena.

„Ondrovi se povedlo v minulém utkání v Edenu vstřelit právě Slovácku dvě branky, ale abych jen nechválila, loni 1. března tedy přesně před rokem červenobílí na Slovácku prohráli 0:2 po špatném výkonu a to bylo naprosto zasloužené,“ vybavuje si paní Alena, která samozřejmě fotbal důkladně sleduje.

Na zápas třetího s prvním se bude rodina dívat doma, jinak ale s fotbalem procestovala hodně.

„Ano, viděla jsem řadu utkání v Edenu i na evropských stadionech, byla jsem i u Ondrovy reprezentační premiéry v březnu přede dvěma lety proti Brazílii, samozřejmě sleduji Slavii, každý zápas, ale mám moc ráda i Slovácko, kde Ondra sbíral fotbalové zkušenosti a odrazil se do velkého fotbalu,“ říká maminka úspěšného hráče.

Poslední úspěch na hřišti anglického Leicestru ji stejně jako manžela i mladšího syna Marka moc potěšil. „Víte, je až pozoruhodné, jak vynikající partu teď kluci ve Slavii mají, vztahy jsou opravdu bezvadné, v tak velkém klubu by tomu člověk ani nevěřil, ale je to tak.“

Syna teď vidí rodiče velmi málo. „Myslím, že to bylo naposledy někdy v říjnu, domů se nedostane, je tak zvláštní doba,“ přidává se táta František.

Ondra má malého syna, svatba se ale dosud nekonala. „Už jsme měli vybrány dva termíny, pokaždé nám to, naposledy v srpnu, překazila zvláštní epidemická situace, prostě to tak bereme, musíme bojovat, tak jako Ondra na hřišti,“ dodává maminka Alena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x