Opilý Fryštačan naboural do auta a snažil se ujet, strážníci ho dopadli

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Zlínským strážníkům se podařilo dopadnout opilého řidiče z Fryštáku, který ve Zlíně naboural do cizího auta a snažil se pak z města ujet. Serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Přibližně 15 minut před druhou hodinou ranní spatřila motorizovaná hlídka Městské policie Zlín v místní části Vršava jedoucí automobil, který byl poškozený v přední části. Jeho řidič měl navíc vážné problémy s udržením vozu v přímém směru a na prázdné silnici povážlivě kličkoval. Strážníci jej proto zastavili a vzápětí měli o příčině nekoordinované jízdy jasno. Čtyřicetiletý muž byl totiž zjevně pod vlivem alkoholu.

„Orientační vyšetření prokázalo, že za volant svého auta usedl ve stavu, kdy mu v organismu kolovalo přes 2,2 promile alkoholu. To ostatně ani muž nezapíral a hlídce sdělil, že před jízdou vypil několik piv,“ podotkl Janík.

Strážníci podezřelého z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky omezili na osobní svobodě a předali jej k dalšímu šetření kolegům z republikové policie. Jiná hlídka strážníků mezitím nalezla v lokalitě Cigánov vozidlo, do nějž dotyčný narazil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x