Oprava křižovatky před gymnáziem si vyžádá objížďky

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Frekventovanou křižovatku ulic Žerotínova a Tyršova před budovou Masarykova gymnázia ve Vsetíně čeká během letošních letních prázdnin oprava. Její realizace si vyžádá změny v organizaci dopravy, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Jana Raszková.

Vozovka na křížení ulic Tyršova a Žerotínova dlouhodobě vykazuje znaky deformace. „Významný podíl na tomto stavu má vysoká dopravní zátěž. Přes křižovatku denně projíždí nejen spousta osobních vozidel, ale i autobusů na linkách městské hromadné a příměstské dopravy,“ řekl starosta Jiří Růžička s tím, že radnice na letošní rok připravila opravu tohoto klíčového dopravního uzlu.

V rámci ní bude odstraněn stávající kryt vozovky ze žulových kostek včetně ložné vrstvy. Zhotovitel následně doplní uliční vpusť, provede drenáže a po nutných úpravách, doplnění a zhutnění konstrukčních vrstev prostor znovu zadláždí žulovými kostkami. „Součástí opravy je i předláždění komunikace a nájezdových ramp u zvýšeného přechodu pro chodce v ulici Žerotínova před hotelem Vsacan, a také předláždění sousedního přechodu pro chodce před křížením s ulicí Smetanova,“ přiblížil starosta Růžička.

Oprava je naplánována na dobu letních prázdnin v délce 40 dnů. Opravy vyjdou na 1,4 milionu korun.

„Oprava si vyžádá úplnou uzavírku křižovatky před gymnáziem a také části ulice Žerotínova. Nyní se projednává návrh přechodného dopravního značení včetně objízdných tras. Detailnější informace přineseme po jeho schválení,“ upozornil starosta a na závěr vyzval: „Prosím v této souvislosti občany o trpělivost. Oprava s sebou ponese citelný zásah do plynulosti dopravy v centru města. S ohledem na stav povrchu vozovky je ale nezbytná.“