Oprava semaforu na frekventované kroměřížské křižovatce omezí provoz

foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Ve středu 26. a čtvrtek 27. června čeká semafor na frekventované kroměřížské křižovatce ulic Nádražní, Hulínská, Tovačovského a Chropyňská oprava. Řidiči se musí připravit na omezení, ve špičce bude dopravu řídit policista.

Oprava signalizačního zařízení na frekventované křižovatce ulic Nádražní, Hulínská, Tovačovského a Chropyňská omezí provoz v centru Kroměříže. Řidiči se tak musí připravit na to, že je ve středu 26. a čtvrtek 27. června čeká omezení.

„Práce začnou ve středu dopoledne a skončí ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Oprava je naplánována tak, aby omezení trvalo co nejkratší dobu. Ve špičce navíc bude dopravu na křižovatce řídit Policie ČR,“ uvedl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Řadič na semaforu vyhodnocuje počty aut v jednotlivých směrech a pomocí čidel ve vozovce potom určuje, jak dlouho a z jakého směru bude svítit zelená. Zařízení je ale ve špatném stavu. Bez výměny by mohlo dojít ke kolapsu celé křižovatky. Ta navíc vede přes jediný silniční most přes řeku Moravu.

Oprava by měla Kroměříž vyjít zhruba na 720 tisíc korun. O výměnu řadiče se postará městem vlastněná společnost Kroměřížské technické služby.

--> --> --> --> -->