Opravy komunikací – kde si dát pozor, kudy projedete a kudy to už nepůjde

ilustrační foto: ŘSD ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ředitelství silnic a dálnic České republiky se na silnicích ve Zlínském kraji opravdu činí. Aktuálně probíhá 5 oprav komunikací a další 3 přijdou brzy na řadu.

Aktuálně ve Zlínském kraji probíhá pět významných oprav komunikací I. třídy. Pokračuje například oprava povrchu silnice I/57 v úseku Valašské Meziříčí v části Podlesí směrem na Bystřičku. Projet se zde dá kyvadlově a na místě jsou semafory a regulovčíci. S komplikacemi by měli řidiči počítat až do poloviny října.

Dále se omezení připravte, pokud pojedete po silnici I/50 u Starého Hrozenkova. Opravuje se totiž úsek o délce 1 750 metrů od vodní nádrže po státní hranici. Provoz je zde opět řízen kyvadlově a semafory. Hotovo by mělo být koncem září.

Zahájena byla také oprava mostu přes řeku Rusavu v Hulíně na silnici I/55. Zatím řidiči projíždějí bez omezení, ale od 5. září se už práce neobejdou bez úplné uzavírky úseku. Objízdná trasa pro vozidla s konstrukční rychlostí vyšší než 80 km/h bude vedena ve směru na Kroměříž bezplatně po dálnici D1 a D55. Pokud je ale konstrukční rychlost vašeho vozidla nižší než 80 km/h, budete muset jet přes Tlumačov a Kvasice.

Pozor si řidiči musí dát také na mostě přes potom Sovík na silnici I/35 u Rožnova pod Radhoštěm. Projíždí se po neopravené polovině mostu a práce by měly skončit v listopadu. Ve stejný měsíc by mělo být hotovo také na silnici I/57 před obcí Lidečko. Zajišťuje se zde svah proti sesuvu.

Ředitelství silnic a dálnic České republiky ovšem plánuje další tři opravy. Ta první se bude týkat mostu na silnici I/57 přes řeku Brumovku před obcí Valašské Klobouky. V polovině září začnou dělníci budovat mostní provizorium. Žádné omezení zatím v plánu není. Po kolaudaci provizoria se na něj ale převede provoz v režimu 1+1 a začnou demoliční práce. Stavba nového mostu by potom měla začít v příští stavební sezóně.

Opravy povrchu se dočká také silnice I/49 v úseku od motorestu v Zádveřicích po křižovatku se silnicí II/492. Začít by se mělo ještě v září a provoz by měl být řízen kyvadlově a semafory.

V neposlední řadě přijde také na opravu povrchu silnice I/50 na mostní estakádě v Kunovicích. Práce začnou v průběhu září a o omezení budou řidiči včas informováni.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x