Opravy silnic si na mnoha místech kraje vyžádají úplné uzavírky

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Také v letošním roce se na mnoha místech Zlínského kraje budou opravovat silnice a některé rekonstrukce si vyžádají i úplné uzavírky vozovek. Serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

„V tuto chvíli předpokládáme, že na silnicích II. a III. třídy budou během letošní stavební sezony probíhat práce na 18 investičních stavbách. Jen na čtyřech z nich počítáme s úplnými uzavírkami pro veškerý provoz a se stanovením objízdných tras. Na většině ostatních staveb budou pouze částečné uzavírky, zpravidla se světelnou signalizací a střídavým provozem vozidel v jednom jízdním pruhu,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Úplné uzavírky na silnicích II. a III. třídy se uskuteční například v Loukově na Kroměřížsku , a to v listopadu, v Tučapech na Slovácku, rovněž v listopadu, v Mistřicích na Uherskohradišťsku, a to v říjnu, a v Ludslavicích na Kroměřížsku, a to v srpnu.

Pro nákladní dopravu budou platit úplné uzavírky navíc ještě v Rokytnici, na silnici od hranice Olomouckého kraje do Bystřice pod Hostýnem a v Lutopecnách. Z důvodu výstavby jihovýchodního dálničního obchvatu Otrokovic platí úplné uzavírky také na krajské silnici III/4973 v okolí Kvítkovic.

„Přesnější informace k uzavírkám na silnicích II. a III. třídy zveřejňujeme na internetových stránkách www.rszk.cz obvykle až ve chvíli, kdy je vydáno rozhodnutí příslušných silničních správních orgánů a jsou známy termíny zahájení a ukončení dopravního omezení,“ dodal ředitel ŘSZK.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x