Opravy vodovodu uzavřou kroměřížskou ulici Gen. Svobody, návštěvníci Květné zahrady se musí připravit na komplikace

foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Společnost Vodovody a kanalizace Kroměříž bude muset přes letní prázdniny opravovat vodovod v ulici Gen. Svobody. Práce si vyžádají úplnou uzavírku od 1. července až do 20. září. Pozor by si měli dát návštěvníci mířící do Květné zahrady, jejich cesta na přilehlé parkoviště by se mohla zkomplikovat.

 „Vodovod vykazuje časté poruchy a jeho oprava je nutná. Práce si bohužel vyžádají úplnou uzavírku. Průjezd ulicí bude uzavřen po celou dobu opravy, a to od 1. července do 20. září 2024. Za komplikace se občanům omlouváme,“ uvedl technický pracovník Vodovodů a kanalizací Kroměříž (VaK) Radomír Hanke. Právě tato společnost se pustí do opravy vodovodu v ulici Gen. Svobody.

Řidiči se musí připravit na to, že budou potkávat značky zákazu vjezdu ve směru od ulice Štěchovice a U Sýpek až po parkoviště u Květné zahrady.

„Od křižovatky s ulicemi Soudní a Smetanova po toto parkoviště bude provoz pouze omezen značením „slepá ulice“. Příjezd na parkoviště u Květné zahrady tak bude z této strany umožněn. Stejně tak staveništěm projedou vozidla integrovaného záchranného systému a MHD,“ popsal Hanke. Doplnil taky, že pro pěší bude přístup na staveniště zachován.

Na vodovod, který se bude opravovat, jsou napojené rodinné domy i areál Květné zahrady, která je zapsaná na seznamu UNESCO.

 „Stavba bude probíhat ve zpevněné ploše místní asfaltové komunikace a přilehlých chodnících. Oprava je navržena otevřeným výkopem,“ doplnil Hanke s tím, že jakmile budou opravy ukončené, uvede VaK silnici i chodníky do původního stavu.

Kromě příprav na opravu vodovodu v ulici Gen. Svobody, se VaK věnuje právě probíhajícím opravám kanalizace v ulici Braunerova v Dolních Zahradách a vodovodu do Trávnických zahrádek.

--> --> --> --> -->