Oslabené Slovácko nestačilo na Liberec, domů přivezlo výprask

Útočník Slovácka Filip Vecheta při zápase v Liberci. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jarní trápení zdaleka nekončí, herní i výsledková krize fotbalistů Slovácka se prohlubuje. Tým z Uherského Hradiště nezvládl ani sobotní utkání v Liberci, u Nisy ve 27. kole FORTUNA:LIGY prohrál rozdílem třídy 1:4 a před sedmým Slovanem už má pouze jednobodový náskok.

„Ráz zápasu určil první gól, po kterém se projevilo rozpoložení obou mužstev. Na domácích bylo vidět sebevědomí, nám naopak momentálně chybí vlastnosti, se kterými jsme se dostali na vrchol. I taková hrdost, že hraji za Slovácko. Každá přihrávka za obranu, každý náběh pro nás znamenal problém. Branek jsme mohli dostat ještě víc, obranná fáze nám nefungovala. Musíme si sáhnout do svědomí, vždycky nás zdobila náročnost, disciplína, dostupování soupeře, ale dnes tam nebylo vůbec nic. Náš výkon byl hrůzostrašný, Liberec vyhrál naprosto zaslouženě,“ uznal kouš Slovácka Martin Svědík.

Kouč Slovácka Martin Svědík tak svůj 200. ligový zápas v roli hlavního trenéra bodovým ziskem neoslavil. 

Celek z Uherského Hradiště nenavázal na dvě poslední ligová vítězství na severu Čech a v osmém jarním kole utrpěl šestou porážku.

Moravanům neschází pouze forma, ale i hráči. Na severu Čech hostům scházelo osm důležitých mužů. Kromě dlouhodobých marodů Kadlece a Doskiho nehráli v Liberci ani vykartovaní Daníček, Trávník a Kim, ani na lavičce nebyli Heča s Petrželou.

Mezi náhradníky kromě Mihálika, Holzera či Břečky byli už jenom mladíci z třetiligové juniorky. Holásek s Bartošem si dokonce připsali ligový start.

„Nechci se na absence vymlouvat, ale třeba Michal Kadlec nám strašně chybí,“ ví dobře. O tom, že by zkušený kapitán nastoupil alespoň v nadstavbě, kouč pochybuje. „Jsou zprávy, že by mohl závěr sezony stihnout, ale nikdo neví, v jakém bude stavu, jestli to zvládne. Michal ještě ani neběhá. Bude obtížné, aby se do sestavy dostal,“ dodal Svědík.

Slovan Liberec – 1. FC Slovácko 4:1 (2:0)

Branky: 6. Kulenovič, 23. Tupta, 56. Prebsl, 85. Fukala – 53. vlastní Purzitidis. Rozhodčí: Petřík – Pečenka, Kotalík – Klíma (video). ŽK: Varfolomejev – Kalabiška. Diváci: 3451.

Sestavy:

Liberec: Vliegen – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Penner (68. Fukala), Žambůrek (83. Varfolomejev), Prebsl, Preisler – Višinský (77. Doumbia), Tupta (83. Kok) – Kulenovič (77. Horský). Trenér: Kozel.

Slovácko: Fryšták – Reinberk (83. Bartoš), Hofmann (46. Mihálik), Kalabiška (73. Břečka), Blahút – Sinjavskij, Kohút (77. Holásek), Havlík, Juroška (77. Holzer) – Vecheta, Kvasina. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x