Oslavy 100 let fotbalu v Bystřici pod Hostýnem. Parádní odpoledne, zajímavé vyhlídky

Foto: zlin.cz
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Oslava fotbalu to tedy byla dokonalá. V Bystřici pod Hostýnem se to jen hemžilo hvězdami časů minulých. Tým domácích "starých pánů" zle proháněl jedenáctku internacionálů, nakonec sice prohrál 1:2, ale spokojenost byla i v závěrečném vystoupení skupiny Turbo za uvolněné nálady velikánská.

Organizátoři třídenních oslav kolem Jaroslava Zavadila a Vladimíra Vinklárka si tedy mákli nadoraz. A platilo to i na hřišti. Tam rozhodl o výhře hostů dvěma góly Lumír Sedláček, jeden z nejmladších na hřišti, muž, který toho hodně odkopal v našich ligových klubech, stejně tak v Polsku.

„Bylo to tu báječné, měl jsem fazónu,“ smál se po skončení utkání.

Zajímavou a nechtěnou premiéru zažila dlouholetá opora olomoucké Sigmy Oldřich Machala, který parádním vlastencem obstaral jediný gól domácích. „Tak to je fakt snad první vlastní gól, ale pokud maličko pomohl ke spokojenosti početných diváků, tak to nijak tragicky neberu,“ dodal.

Předseda Krajského fotbalového svazu František Hubáček předal ocenění dvěma domácím funkcionářským legendám Idě Olšové a Zdeňku Havránkovi, domácí funkcionáři zase poděkovali legendám klubu.

Velká autogramiáda potěšila všechny, mírně rozbolela psací zápěstí pánů Bohumila Páníka a Radka Druláka, zájem o jejich podpisy byl převeliký a zazněla i optimistická slova starosty Zdeňka Rolince o tom, že vedení osmitisícového města je nakloněno náročné i docela nákladné revitalizaci fotbalového areálu, kde se tak pěkně slavilo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x