Osobnostmi sociální oblasti v Rožnově jsou Anna Kovárňová a Petr Jelínek

Foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm má za sebou Dny sociálních služeb a již počtvrté ocenilo osobnosti sociální oblasti. U příležitosti Jarmarku neziskových organizací v sociální oblasti 2020 byla před pár dny oceněna osobnost pracující v sociální oblasti Anna Kovárňová a také Petr Jelínek, informovala server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Jedním z hlavních bodů „Dnů sociálních služeb“, které se v Rožnově pod Radhoštěm uskutečnily ve dnech 7. – 10. září 2020, byl Jarmark neziskových organizací v sociální oblasti.

Na Jarmarku se prezentovalo více 20 poskytovatelů sociálních služeb jako je např. Kamarád, Charita, Iskérka a další organizace, které působí v sociální oblasti. Letos se koná již po páté a za ty roky nám již zdomácněl. Od občanů dostáváme pravidelně pozitivní zpětnou vazbu, ať už na nabídku stánků a nové informace ohledně sociální oblasti, nebo také na hudební program. Právě během tohoto Jarmarku byly vyhlášeny osobnosti sociální oblasti. Jsem velmi rád, že město pravidelně oceňuje pracovníky v sociální oblasti. Jsou to především lidé, kteří pomáhají potřebným a sociální oblast si zaslouží naši pozornost a poděkování,“ uvedl místostarosta Jan Kučera.

Ocenění osobnost pracující v sociální oblasti ve středu 9. září převzala Anna Kovárňová, která od roku 1989 do letošního června pracovala na bývalé zvláštní a později praktické školy, kterou následně vedla. Druhou oceněnou osobností byl Petr Jelínek, který se však ze zdravotních důvodů vyhlášení nemohl osobně zúčastnit. Petr Jelínek je ředitelem sociálně terapeutických dílen Kamarád.

V úterý 8. září také proběhlo „Setkání poskytovatelů sociálních služeb“, kde se poskytovatelé sociálních služeb na území města Rožnova navzájem seznámili s novinkami, změnami, aktuálními problémy i s plány na další období.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x