Otrokovická Beseda chystá letos 12 akcí městského významu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Městská organizace Otrokovická Beseda pořádá kulturní a společenské akce pro veřejnost. Dvanáct událostí je zařazeno do seznamu takzvaných akcí městského významu 2020. Serveru Zlin.cz o nich řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Tyto akce Beseda organizuje na zakázku otrokovické radnice. Seznam schvaluje každým rokem Rada města Otrokovice.

První čtvrtletí zahájí tradiční Městský ples Otrokovice, v únoru budou předána ocenění nejlepším otrokovickým sportovcům a v březnu se bude slavit Den učitelů slavnostním předáním cen pedagogům. V dubnu přivítáme na náměstí 3. května jaro. Májová pouť a odemykání vody potěší v květnu zejména nejmenší občánky. Ani v tomto roce nebude vynechána mezinárodní hobby cyklojízda Otrokovice – Dubnica nad Váhom. Na konci června se bude organizovat ve spolupráci s DDM Sluníčko předprázdninové Živé náměstí. Nejrozsáhlejší společensko-kulturní akcí budou i v následujícím roce třídenní Otrokovické letní slavnosti, které se uskuteční v červencovém termínu od 24. – 26. 7. 2020. Tři letní neděle oživí naše náměstí regionální kapely a soubory.

Zářijový každoroční Evropský týden mobility nabídne akce pro všechny věkové kategorie. Tato událost sice není zařazena v akcích významného charakteru, ale pro svoji oblíbenost se stala součástí pravidelně konaných akcí. Evropský týden mobility zajišťuje odbor dopravně-správní ve spolupráci s DDM Sluníčko.

Koncem září se návštěvníci mohou těšit na Michalskou pouť společně s Michalfestem, který se den před poutí v letošním roce osvědčil. V měsíci říjnu pak na Slavnostní večer k vyhlášení samostatného čs. státu, kde budou tradičně předána ocenění významným osobnostem. V polovině listopadu projde městem lampionový průvod a na večerní obloze se rozzáří ohňostroj. Vánoční strom se v Otrokovicích na náměstí rozsvítí 27. listopadu 2020 a k této oblíbené události už neodmyslitelně patří charitativní akce Otrokovice pomáhají potřebným.

 „V průběhu roku pořádáme celou řadu dalších kulturně-společenských akcí pro veřejnost. I letos připravujeme a nabízíme divadla, koncerty, kina, festivaly, výstavy a cestovatelské přednášky, které se v roce 2020 přesunou do prostor Městské kavárny přímo na Besedě. Stačí sledovat náš web www.otrokovickabeseda.cz, měsíční program naleznete také v Otrokovických novinách a některé akce zveřejňujeme prostřednictvím plakátovacích ploch a billboardů ve městě. Zájemci o kulturu jsou u nás srdečně vítání,“ uvedl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x