Otrokovická radnice se chce přiblížit k občanům

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Otrokovičtí obyvatelé mají k dispozici další komunikační kanál s místní radnicí. Své podněty, stížnosti nebo návrhy mohou vhodit do nově nainstalovaných schránek rozmístěných po městě, informovala server Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Obsah schránek se primárně dostane do rukou předsedů komisí pro místní části. Tyto komise jsou prodlouženou rukou radnice.

V Otrokovicích byly v minulém volebním období čtyři zřízeny komise pro místní části. Jejich činnost začala koncem roku 2017. „Každá komise je iniciativním a poradním orgánem Rady města Otrokovice. Fakticky nám přenášejí náměty a stížnosti, kterými se následně zabýváme. Obyvatelé z jednotlivých částí města nyní mohou nově začít schránky využívat,“ uvedla Hana Večerková, starostka Otrokovic.

Spojení s vedením  města je v současné době velmi dostupné. „Lidé mají i další možnosti. Pravidelně pořádáme besedy pro veřejnost, reagujeme na maily, klasickou korespondencí, na radnici lze zatelefonovat, sjednat si osobní schůzku a v minulém roce jsme zřídili aplikaci „Hlášení závad“, která je umístěná na webových stránkách města,“ vyjmenovala starostka města.

Ne všichni lidé umí zacházet s moderními technologiemi, a aby byly příležitosti spojení širokospektré, nabídla radnice v Otrokovicích další možnost komunikace, která je zcela zdarma.

Schránky jsou umístěny na následujících místech: Klub důchodců Kvíkovice, K. H. Máchy 271 pro část Kvítkovice a Letiště, dále Dům s pečovatelskou službou, Hlavní 1161 pro část Trávníky a Přednádraží, dále Městský úřad Otrokovice, náměstí 3. května 1340 pro část Střed a Újezdy a nakonec Pobočka knihovny na Bahňáku pro část Bahňák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x