Otrokovická radnice vydala doporučení, jak v době pandemie nakládat s odpady

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Občané v karanténě nebo s potvrzeným onemocněním koronaviru by měli veškerý odpad ukládat do pytlů, a ty následně ukládat do směsného komunálního odpadu. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Pro obce i odpadové firmy je důležité především, že domácnosti v karanténě (nebo domácnosti s potvrzeným onemocněním COVID-19) by měly svůj veškerý odpad (včetně použitých roušek a kapesníků) ukládat do pytlů a zavázané pytle odkládat výhradně do směsného komunálního odpadu. Pro domácnosti, které nejsou v karanténě nebo nejsou přímo infekční, se nic, ani v třídění odpadů, nemění.

„Aby se zamezilo jakémukoliv ohrožení našich pracovníků, je velmi důležité, aby tento odpad lidé zásadně neodkládali do kontejnerů na využitelný odpad, protože ten se třídí ručně,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

„Žádáme obyvatele našeho města, aby tomuto stanovisku přistupovali zodpovědně a tímto doporučením se řídili,“ dodala vedoucí odboru životního prostředí Anna Pšejová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x