Ozbrojený muž se ukrýval před policií v průmyslovém areálu. Do akce šla zásahová jednotka i vrtulník

Ilustrační foto
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – S nevyzpytatelným a pravděpodobně nebezpečným mužem měli co do činění policisté v neděli večer v Rožnově pod Radhoštěm. Dotyčný nejdříve vytáhl střelnou zbraň na svého známého a následně i na samotné policisty.

V neděli 26. června navečer přijala policie oznámení od sedmačtyřicetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm, že se před jedním z bytových domů ve městě pohádal se svým známým a ten na něj následně vytáhl střelnou zbraň. Naštěstí mu nijak neublížil a z místa pak odešel.

Ihned po oznámení tohoto incidentu jsme začali po třiatřicetiletém ozbrojeném muži pátrat. Po chvíli na něj jedna z hlídek narazila u průmyslového areálu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté chtěli muže zadržet, on ale na jejich výzvy nereagoval a na jednoho z nich mířil krátkou střelnou zbraní.

Policista proto použil donucovací prostředek varovný výstřel. Pachatel ani na další výzvy nereagoval a vběhl do areálu,“ pokračovala Kyšnerová.

Policisté následně objekt obklíčili a vyžádali si na místo také zásahovou jednotku a vrtulník.

Muže nakonec vypátral psovod se služebním psem a následně ho zadrželi policisté ze zásahové jednotky,“ zakončila Simona Kyšnerová.

Případem se nyní zabývají vsetínští kriminalisté. Pachatel je podezřelý z trestných činů násilí proti úřední osobě a nedovolené ozbrojování, za což mu hrozí až šestileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x