Pacient začal s noži v ruce pronásledovat lékaře

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
KROMĚŘÍŽ - Kroměřížští kriminalisté obvinili z trestných činů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování pětatřicetiletého muže z Holešovska. Ten včera napadl v obci na Morkovicku pracovníky záchranné služby, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Spolubydlící z ubytovny, kde muž z Holešova pobýval, přivolali záchrannou službu kvůli náhlým zdravotním komplikacím obviněného. Záchranáři muže naložili do sanitky a poskytli mu prvotní ošetření. Když se však probral, začal být agresivní, fyzicky napadal osádku a křičel, že všechny podřeže a zabije.

„Poté z vozu utekl a běžel do kuchyňky na ubytovně, odkud si vzal dva nože. Nato se vrátil k sanitce, kde uviděl lékaře. Rozběhl se k němu se slovy, že ho zabije, že ho podřeže. Přitom držel v rukou nad hlavou nože. Doktor před ním začal utíkat a agresor ho chvíli pronásledoval. Poté po něm nože hodil s úmyslem ho zasáhnout. Pak zavrávoral a upadl. Záchranáři toho hned využili a společně s lékařem ho drželi na zemi až do příjezdu policejní hlídky,“ poznamenala Kyšnerová. Muž byl agresivní i před policisty a zdravotníkům stále vyhrožoval zabitím. Vzhledem k tomu, že byl muž opilý, putoval na záchytku.

O den později kriminalisté zadrženého vyslechli a podali návrh na vzetí obviněného do vazby. Muži za neurvalé jednání hrozí až pětileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x