Pacienty ve zlínské nemocnici přišlo potěšit několik mikulášských družin

Foto: nemocnice Zlín
ZLÍN - Krajskou nemocnicí Tomáše Bati ve Zlíně procházel Mikuláš se svou družinou. A ne jeden. I vzhledem počtu oddělení a zájmu o Mikuláše se po areálu pohybovalo hned několik skupin, informoval server Zlin.cz mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

„Rolí Mikulášů, andělů a čertů se ujali studenti zlínské zdravotnické školy. Byli skvělí, zprostředkovali našim pacientům příjemné chvíle a přinesli i něco na památku. Nejen dětem, ale také starším pacientům. Za to jim patří velké poděkování,“ vzkázala Michaela Schneider, vedoucí Dobrovolnického centra zlínské nemocnice. Dodala, že nelze také opomenout MŠ Academic school či ZŠ a MŠ Březůvky, které pomohly svými výrobky vykouzlit úsměv a někdy i slzu na tvářích obdarovaných.

Mýtické postavy nerozdávaly na odděleních jen dárky, ale také dobrou náladu. „Víme, že hospitalizovaní pacienti mají méně možností si s někým promluvit. Pokud tedy chtěli, rádi jsme si s nimi pohovořili my. Reakce jsme od nich měli vstřícné,“ konstatovala jedna ze studentek, která oblékla kostým Mikuláše. „Rády děláme pacienty šťastné. Těší nás jejich smích i slzy dojetí,“ připojila se jedna z čertic.

Návštěvy Mikulášů nejsou jediným charitativním počinem těchto dnů ve zlínské nemocnici. Chystá se také další dobrovolnická akce s názvem Dobrý skutek, jehož prostřednictvím mohou lidé zpříjemnit vánoční svátky pacientům, kteří budou zůstávat na nemocničním lůžku i během Vánoc, a to přinesením jakéhokoliv dárku. „Může jít klidně i o drobnost. Podle našich zkušeností udělá pacientům velkou radost jakákoliv maličkost, důležité je vědomí, že si na ně někdo vzpomněl““ vzkázala Michaela Schneider.

Zájemci mohou dárky v rámci akce Dobrý skutek nosit až do 19. prosince do budovy 26 zlínské nemocnice, kde je mohou odevzdat v 6. patře v kanceláři 626 vždy od pondělí do pátku v čase od 8 do 15 hodin. Pokud by chtěl někdo přijít v jiný termín, je možné si jej domluvit individuálně na telefonním čísle 776 209 307.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x