Památky a výstavy v Holešově vidělo více lidí než v roce předchozím

Ilustrační foto (Foto: flypix.cz)
HOLEŠOV - Holešovskou Šachovu synagogu, Malé muzeum kovářství, hvězdárnu, zámek a jeho výstavy navštívilo v roce 2019 celkem 16 202 návštěvníků. Je to o 713 lidí více než v roce 2018, číslo zvedl zájem lidí o výstavy a kovárnu, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.

V roce 2019 uspořádalo Městské kulturní středisko Holešov sedm výstav. Nejnavštěvovanější byla výstava Loutky a loutková divadla (3 283 návštěvníků) a Robert Vano Fotografie (3 070 návštěvníků). „Za velmi úspěšnou však považujeme také tradiční výstavu regionálních výtvarníků Letní iluze. Na výstavě se neplatilo vstupné, proto není možné spočítat návštěvnost, nicméně ohlasy veřejnosti ukázaly, že i tato výstava se lidem líbila,“ konstatovala Podhajská.

Do malého muzea kovářství v Holešově se loni přišlo podívat 1 599 návštěvníků, zatímco v roce 2018 jen 1 023. Sezonní program lákal především na pravidelné ukázky kovářské práce se Stanislavem Marconěm a za zhlédnutí stál i nový vertikální měch na pohon výhně z roku 1854. Do expozice přibyl na konci léta 2018, lidé si jej však mohli prohlédnout až v loňské sezoně. Kovárna navíc prošla postupným zrestaurováním prostor i některých historických prvků. I tento fakt zvedl její kredit a zájem turistů. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x