Paroháči v akci, ale zdaleka nejen oni

foto: Michal Zubíček
POZDĚCHOV - Pozděchov na Vsetínsku má odedávna dva zdálky viditelné kostely. Od nynějška zase punc metropole všech valašských mistrů "řemesla" mysliveckého. Od soboty do pondělí se v tamním kulturním domě konají Valašské slavnosti myslivosti. Jejich centrostředem je chovatelská přehlídka trofejí okresu Vsetín za sezónu 2020-2021.

Pro malé i velké, odborníky i laiky, jedlíky i soutěživé, pro kohokoliv, kdo se do Pozděchova dostane, půjde o báječné zážitky.

Předseda Okresního mysliveckého spolku ze Vsetína Michal Zubíček láká na moře pozoruhodností: „Budeme mít například ukázky jeleních shozů, výjimkou nebudou ani paroží dvacateráků. Nejvíce bude samozřejmě mezi trofejemi zastoupena zvěř srnčí, asi 750 kusů, jeleních paroží bude 250, budou tu i trofeje muflonů anebo daňků,“ doplňuje šéf přípravného výboru velké akce.

Na své si přijdou gurmáni. Kdo nemá rád jelení řízky, může si dát třeba srnčí guláš, pečeni z divočáka a mnoho dalšího, vše kuchaři připraví přímo na místě.

„Máme přichystánu třeba soutěž o to, kolik váží největší jelení parohy. Velice hodnotné ceny v tombole, ukázky pro děti, lovecké zbraně, mnoho dalšího. Dětem předvedeme také škodnou, lišky, jezevce, černou zvěř, zajímavé bude úplně všechno,“ popisuje Zubíček.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x