Partizan ante portas. Načerpat síly a hurá na ně

Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Den D, v tomto případě čtvrtek 8. září, se rychle blíží. Bělehradský Partizan, první soupeř Slovácka ve skupině Evropské konferenční ligy, je ante portas neboli za branami slovácké metropole. Fotbalisty Slovácka čeká docela historická chvíle.

Ve volném dnu si například Jan Kalabiška zajel s rodinou na výlet do nedalekého Zlína. Jeden syn v kočárku (mimochodem velmi aktivní), druhý s tátou po boku, maminka nechala své kluky na chvíli být a zašla s kamarádkou na kávičku.

„Volný den se fakt hodí, poslední týdny hrajeme v anglickém rytmu dvakrát týdně, moc času na odpočinek není,“ pravil vzorný táta. Jinak se už nemůže dočkat.

„Trenér nás teď dost točí, zápřah je mimořádný, širší kádr přijde vhod, ale hrát chce každý, to je jasné,“ říká Kalabiška.

Utkání s jedním z nejpopulárnějších srbských týmů začíná v Uherském Hradišti ve čtvrtek v 18:45.

„Jasně, že to bude hodně bojovné, musíme se vyvarovat zbytečných chyb. Já mám s Partizanem ještě z dresu Plzně příjemnou bilanci. V únoru 2018 jsme jej vyřadili. U nich jsme remizovali 1:1, doma vyhráli 2:0 a šli dál v Evropské lize,“ vybavuje si Milan Petržela.

„I tehdy je k nám doprovázeli hluční a hodně natěšení fandové, po utkání už tak veselí nebyli, snad se nám to podobně povede i tentokrát,“ vzpomíná zkušený záložník, který přihrál Čermákovi na rozhodující gól znamenající postup.

„Fanoušky máme moc rádi, naši jsou skvělí, ti jejich jistě taky, ale domácí prostředí musíme mít my,“ má jasno další ostřílený plejer Slovácka Vlastimil Daníček.

„Právě fandové jsou nesmírně důležití, já rád vnímám i ty soupeřovy, pokud budou fandit nahlas, ale férově, jsou vítáni,“ má jasno důležitý hráč domácí sestavy.

Ve čtvrtek chystá policie velmi přísná bezpečnostní opatření. Platí samozřejmě pro fandy hostů i domácích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x