Pavel Hoftych: Zlín v srdci

Pavel Hoftych: Zlín v srdci, Foto: FC Slovan Liberec
ZLÍN - Kam přijde, tam ho prý považují za Zlíňana. Pravda, trenér libereckého Slovanu Pavel Hoftych se tomu nijak zvlášť nebrání, faktem ale je, že patří stejně rodným Neštěmicím, tedy Ústí nad Labem, Bohemce, tedy Praze, anebo slovenské Trnavě, kde působil i v roli generálního manažera, stejně tak teď kraji pod Ještědem. Tento pán s jasně formulovanými názory a pozitivním přístupem k životu přijíždí do Zlína rozdmýchat naději na působení Liberce v evropských pohárech.

Jasně, že Vás okolí vnímá jako Zlíňáka, kolik let jste tu vlastně strávil?

Koncem osmdesátých let jsem dorazil na Zlínsko, hrál jsem ve Slušovicích a ve Zlíně, postupně i na dalších místech, ve Zlíně jsem vlastně pobyl dvě desetiletí, naše rodina sem patří, mám tu moře známých, ale umím si vždycky zvyknout i jinde, to není problém.

Za Zlín jste vstřelil taky ligový gól, pamatujete?

Jasně, měl jsem hodně dlouhé vlasy a dobré oči. V Drnovicích jsme hráli dopoledne v pořádné mlze a mně se povedlo skórovat, bylo to parádní.

Samozřejmě tu máte taky pěkný trenérský otisk…Ten se datuje až do roku 2008.

Vždycky budu rád vzpomínat, třeba na spolupráci s Vlastou Marečkem se nedá zapomenout. To byl opravdový srdcař, kamarád z největších.

V Liberci spolupracujete dlouhodobě také třeba s Mirkem Holeňákem. To je další zlínská stopa, že jo?

Jasně, Míra je Zlíňák, já polozlíňák. Ale to nic nemění na tom, že tu chceme v neděli zabodovat.

Ještě pořád myslíte na evropské poháry?

Jistě, ale musíme vyhrát a nemáme to úplně ve svých rukách. Tedy možná spíš nohách, záležet bude i na výsledcích Plzně.

Zlín tedy máte v srdci dozajista. Najdete si při krátké návštěvě čas na dávné kamarády?

Nepochybně, to by jinak nešlo, na Vlastu Marečka zavzpomínáme s kluky ze staré gardy na Vršavě. Byl bych radši, kdyby tréninkový areál nenesl jeho jméno a Vlasta stál třeba proti mně na zlínské střídačce. Už mi chybí čtrnáctý rok. Ale nechci mluvit o smutných věcech, mám jiné motto: život žijeme právě teď.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x