Pepo, to byly góly pro tebe

foto: Pavel Talaš
PROVODOV - Když loni začátkem roku odešel dlouholetý fotbalový funkcionář, fotbalista každým coulem a bojovník se zákeřnou nemocí Josef Rak do fotbalového nebe, vzklíčila myšlenka uspořádat časem k uctění jeho památky v jeho Provodově Memoriál Josefa Raka. Okolnosti koronavirové tomu chtěly, že se mohl uskutečnit až poslední červnovou sobotu roku 2021.

Nejdříve na trávníku místního hřiště, kde byl Pepa jako doma, pak také při posezení se vzpomínalo, jak nezdolný borec piplal provodovský fotbal. Jak dokázal na obyčejnou vesnici přitáhnout plejádu bývalých vynikajících hráčů. Spousta z nich se teď přišla poklonit jeho památce a věří, že založili tradici.

S míčem ukazovali dovednosti, které se nedají zapomenout mnozí bývalí prvoligoví plejeři. Třeba Michal Gottwald, Petr Podaný, Aleš Urbánek, Aleš Hellebrand a moře dalších.

„Pepi, všechny ty góly jsou pro tebe,“ posílali zmínění pánové vzkazy na nebeskou tribunu.

Josef Rak byl opravdu jedinečný, fotbalu a rodině, stejně jako firmě, kde dodnes pracuje řada fotbalistů, dával vše. Mohly by o tom vyprávět obě dcery a hlavně manželka Irena. Její choť by měl stoprocentně radost, kdyby viděl, že se v dresu jeho klubu objevili oba vnuci i vnučka.

Pepo, o budoucnost je na hřišti postaráno. Díky tvým dcerám a zeťům a jejich potomkům možná bude i dívčí fotbal. A jinak, jen abys věděl, vyhráli samozřejmě Provodovští vedení tvým kamarádem Alešem Hellebrandem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x