Pes s náhubkem, ale bez vodítka dorážel na ženu, jeho majitel dostal pokutu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Nepříjemný zážitek má za sebou 59letá žena ze Zlína, kterou před domem obtěžoval cizí pes. Situaci musela vyřešit městská policie, informoval její mluvčí Pavel Janík server Zlin.cz.

Když se žena v sobotu brzy ráno vracela od své příbuzné, které byla aplikovat léky, před domem v centru Zlína na ni opakovaně dorážel cizí velký pes, který ji nechtěl pustit do domu. Vystrašená paní se proto telefonicky obrátila na zlínskou městskou policii, a na místo tak zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

„O několik minut později se strážníci zkontaktovali s oznamovatelkou, která jim uvedla, že na ni několikrát vyskočil velký pes, jehož venčil majitel bez použití vodítka. Pes sice měl nasazený náhubek, ale na volání svého psovoda nijak nereagoval a na ženu stále dorážel,“ popsal situaci Janík.

Majitelem psa byl mladík ze severní Moravy a potvrdil, že venčil psa s náhubkem, ale v rozporu s příslušnou obecně závaznou vyhláškou, tedy bez vodítka. Skutečnost, že jeho pes několikrát vyskočil na vystrašenou ženu, jej mrzela a paní se omluvil.

„Vzhledem k tomu, že se událost obešla bez zranění i škody na majetku, uzavřela s ním hlídka MP Zlín přestupkové jednání uložením pokuty,“ řekl mluvčí strážníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x