Pěstounství je pomoc, která má smysl. Na 20. května chystá Zlínský kraj program v rámci Dne pěstounských rodin

Den pěstounských rodin oslaví ve Zlínském kraji 20. května. Ilustrační foto (Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Každé dítě by mělo trávit své dětství v rodině. Ne každý dospělý však umí být dobrým rodičem. Pěstounská péče je tak určena pro děti, které z nějakého závažného důvodu nemohou vyrůstat ve své biologické rodině, a není u nich možné ani osvojení neboli adopce.

Pěstouni se starají o svěřené dítě po dobu nezbytně nutnou, mnohdy však i několik let, či až do dospělosti dítěte. Pokud je to v zájmu dítěte, pěstouni pomáhají udržovat kontakt mezi dětmi a jejich biologickými příbuznými. Oproti péči ústavního zařízení dokáží pěstouni naplnit i citové potřeby dítěte. Pěstounství není jednoduché, ale s podporou odborníků pěstouni změní život konkrétnímu dítěti. A za to jim patří velké uznání.

Již třetím rokem Zlínský kraj zrealizuje Den pěstounských rodin, který je poděkováním lidem, kteří přijali děti do pěstounské péče a umožnili jim tak vyrůstat v rodině.  Po dvou úspěšných ročnících v ZOO Zlín-Lešná letos nabídne dne 20. května program pro pěstouny i děti Lanáček Otrokovice.  Rodiny tak budou mít možnost strávit příjemný den a také se setkat mezi sebou.

Novinkou letošního roku je propojení Dne pěstounských rodin se slavnostním vyhlášením ankety  „Ocenění pečujících osob Zlínského kraje – kategorie Pěstoun“.

Zlínský kraj tímto vyzývá veřejnost, obce a organizace, aby do 24. března 2023 posílaly nominace do ankety „Ocenění pečujících osob Zlínského kraje – kategorie Pěstoun“ pro rok 2023. Podrobné informace najdete na webu Zlínského kraje. Odměnou pro oceněné pěstouny, které vybere hodnotící komise na základě daných kritérií, bude finanční dar ve výši 15.000 Kč.

Zdroj: Zlínský kraj

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x