Petr Pavel – čtvrtý prezident České republiky. Ve Zlínském kraji získal 183 676 hlasů

Novým prezidentem České republiky byl zvolen Petr Pavel. Foto: generalpavel.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Voliči dnes rozhodli o tom, že čtvrtým prezidentem České republiky se stane Petr Pavel. Svého protikandidáta Andreje Babiše porazil ve druhém kole prezidentské volby o necelých milion hlasů. Jak dopadlo hlasování ve Zlínském kraji?

Druhé kolo prezidentských voleb začalo v pátek 27. ledna. Ukončeno bylo dnes ve 14 hodin odpoledne. Ve Zlínském kraji dorazilo k urnám 70,92 % voličů. Budoucího prezidenta Petra Pavla volilo celkem 183 676 lidí, Andrej Babiš získal v našem kraji 141 163 hlasů.

Petr Pavel zvítězil ve Zlíně, Uherském Hradišti, Kroměříži nebo Vsetíně.

I ve městě na soutoku Bečev zvítězil ve 2. kole volby Petr Pavel (56,57 %, 6 748 hlasů), který zde získal 21 z celkem 26 volebních okrsků. Druhé kolo prezidentských voleb si ve Valašském Meziříčí nenechalo ujít 69,27 %, tedy celkem 11 995 voličů. Jedná se tak o historicky nejvyšší volební účast ve městě.

Nově zvolený prezident bude skládat prezidentský slib 9. března ve Vladislavském sále Pražského hradu. Složí ho do rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila a vystřídá tak Miloše Zemana, kterému končí funkční období o den dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x