Petře, klobouk dolů, to byl tedy rekord

Foto: Agentura Dobrý den
PELHŘIMOV, BRUMOV-BYLNICE - Dlouholetý šéf unikátního festivalu Pelhřimov - město rekordů Miroslav Marek z Agentury Dobrý den už viděl tolik jedinečných výkonů všeho druhu, že by ho nemělo překvapit vůbec nic. Akce nabitá rekordy je v plném proudu, vyvrcholí o víkendu, ale na jeden báječný středeční rekord - a to z našeho regionu - upozorňuje znalec už nyní.

Podle Marka se zrodil nový český rekord, který „má na svědomí“ kulturista Petr Macek z Brumova-Bylnice. Devětatřicetiletý borec dokázal v nepřetržité řadě za sebou udělat neuvěřitelných 350 dřepů s činkou vážící 80 a půl kilogramu, tedy o téměř dvě a půl kila více, než je jeho aktuální hmotnost.

Celkem tak za 32 minut vzepřel 28 175 kilogramů!!! bez odložení činky z ramen,“ obdivně říká Marek.

Rekordman je bývalý amatérský fotbalista, svůj dosavadní rekord překonal o deset dřepů.

„Myslím, že to bylo absolutní vítězství pevné vůle, nejen svalů. Petr je přitom naturální kulturista, to znamená, že chodí do běžného fitka a konzumuje běžnou racionální stravu,“ dodal k obdivuhodnému rekordu Miroslav Marek.

Navečer se úspěšný rekordman vracel domů: „Copak vás bolí, byla zásadní otázka. A odpověď také zajímavá. Po tolika dřepech mne paradoxně nejvíce bolí ruce, ale zabrat dostalo celé tělo,“ smál se spokojený silák.

Festival je plný zajímavostí, každý den, až do soboty, přinese rekordy, 11. června pak program vyvrcholí celodenním programem, který určitě přitáhne po dvouletých koronavirových omezeních obrovský zájem ctitelů rekordů a šikulů všeho druhu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x