Petržela překonal rekord Šilhavého, Slovácko zdolalo poslední Pardubice

Fotbalista Slovácka Milan Petržela (v bílém dresu) překonal proti Pardubicím rekord v počtu ligových startů. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Přesná hlavička Michala Tomiče z 55. minuty rozhodla nedělní duel 15. kola FORTUNA:LIGY v Uherském Hradišti, kde fotbalisté domácího Slovácka zdolali poslední Pardubice 1:0 a v tabulce se posunuli do prostřední skupiny na desáté místo.

Jsem moc rád, že jsme utkání týmovým výkonem zvládli a dotáhli jej do vítězného konce. Jde o důležité vítězství,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Jediný gólový okamžik jinak nepříliš pohledného zápasu přišel v 55. minutě, kdy herní převahu favorita korunoval Tomič. Slovenský krajní bek se trefil hlavou po rohu Havlíka a ke dvěma gólům v Evropské konferenční lize přidal také první ligový zásah v sezoně.

Míša hraje skvěle. Jeho výkon nejen díky gólu opravdu snese vysoké parametry. Týmový výkon podpořil individuální kvalitou,“ těší Svědíka.

V sestavě domácích odehrál 79 minut devětatřicetiletý Milan Petržela a 465. ligovým startem překonal rekord současného reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého.

Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, což bylo důležité. Z tohoto pohledu utkání hodnotím kladně. Trošku jsme se trápili, ale máme důležité tři body,“ radoval se bývalý reprezentant.

Krátký ceremoniál na hrací ploše si moc neužil, hlavou už byl v zápase.

Soustředil jsem se na utkání, ale po něm se to uvolnilo. Ještě kluci mi v šatně předali dárek, zazpívali, popřáli. Začnu si to pořádně užívat až teď, když se podívám do telefonu,“ usmíval se.

Tým z Uherského Hradiště se s diváky loučil pro tento podzim teprve druhým vítězstvím nad Pardubicemi v historii vzájemných ligových utkání.

FORTUNA:LIGA, 14. kolo –

1. FC Slovácko – FK Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 55. Tomič. Rozhodčí: Starý – Kubr, Horák – Hocek (video). ŽK: Kohút, Mihálik – Janošek, Hranáč. Diváci: 4230.

Slovácko: Nguyen – Tomič, Kadlec, Daníček, Duskí – Havlík, Trávník (88. Šašinka) – Petržela (79. Brandner), Kohút (67. Ljovin), Mihálik (67. Vecheta) – Kozák (46. Holzer). Trenér: Svědík.

Pardubice: Markovič – Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Tischler, Janošek – Kostka (60. Zahradníček), Hlavatý, Helešic (72. Sychra) – Černý (72. Mareš). Trenér: Kováč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x