Plavci v problémech. Bazény zatím nefungují, mladí míří na přírodní jezera

Plavci zatím míří na chladná jezera (Foto: Magdaléna Škubalová)
ZLÍN - Není to pořád ještě dobrá doba. Nejen zlínští plavci by rádi do bazénů k polykání tréninkových kilometrů. Zatím ale mají stejně jako třeba u sousedů v Uherském Hradišti smůlu.

„V mé tréninkové skupině je osm nadaných talentů, zatím ale vyrážíme jen na přírodní nádrže. Díky podporujícím rodičům, kteří nakoupili neoprénové oděvy, jsme začali objíždět vodní nádrže od lomu ve Výklecích, přes Štěrkoviště v Otrokovicích až po Ostrožskou Novou Ves. Ty podmínky v chladné vodě samozřejmě nejsou ideální. zařadili jsme běh v terénu, kolo i posilování, ale do bazénů se nemůžeme dostat. A to nás moc trápí a na výkonnosti jistě nepřidá,“ stýská si Magdaléna Škubalová ze zlínského Plaveckého klubu.

Navíc poukazuje na to, že se v bazénech už objevili plavci třeba v Praze a údajně i v Plzni.

Ve Zlíně je plavecký areál nadále zavřený. Důvody vysvětluje ředitel společnosti Steza, která spravuje plavecké sportoviště, Lubomír Matoušek. Ten koresponduje mimo vedení města také se zdejšími hygieniky.

„Nezbývá nám, než se držet jejich nařízení. Podle vyjádření hygieniků není možno považovat venkovní ani vnitřní bazény pro účely amatérských sportovců, stejně tak ani veřejnosti. Zatím se nemohou otevřít sprchy ani šatny a proto zůstáváme zavřeni,“ vysvětluje Matoušek.

Dává ale zlínským mladým plavcům naději.

I přes složitou a nejasnou situaci se připravujeme na možné otevření, v pondělí 18. května budeme mít napuštěný a připravený venkovní bazén v areálu lázní Hradská. Zde by se dal umožnit trénink,“ popisuje situaci v mailu adresovaném redakci i vedení města Matoušek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x