Po čase se zase pořádně vyblbneme, říká o nové komedii herečka Slováckého divadla Jitka Hlaváčová

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Bláznivá komedie Zamilovaný velvyslanec bude mít ve Slováckém divadle premiéru až za necelý měsíc, už teď je ale herecký tým pod vedením režiséra Igora Dostálka v plné práci. A tu si všichni pořádně užívají – komedie totiž slibuje záplavu pohybových gagů, které se nyní divadelní soubor snaží přivést k dokonalosti.

Velezkušenou komediální herečkou je Jitka Hlaváčová, která připravovanou lednovou novinku přirovnává k další slavné komedii 1+2=6. „Snad můžu prozradit, že ve druhé půlce budeme na jevišti už všichni, a to začne ta pravá komedie, kdy záleží, ze kterých dveří kdo vyjde, co řekne, co udělá. V těchto scénách velice záleží na přesnosti, aby všechny vtipy vyšly tak, jak mají. A právě na tom teď pracujeme. Diváci se mají nač těšit a my se těšíme taky, protože se po čase zase pořádně vyblbneme,“ říká oblíbená herečka.

Naopak poprvé se s podobný typem komedie setkává Kateřina Michejdová. „Na scéně bude celkem šest dveří a každé vedou jinam, takže je potřeba vyznat se v té smršti událostí, místností a situací, příchodů a odchodů. Všechno musí být naprosto přesné, na centimetry, na vteřiny. V tomhle je Zamilovaný velvyslanec skvělý, ale zároveň těžký. Tato komedie vyžaduje skoro až dokonalou choreografií, aby každé prásknutí dveřmi, příchod nebo výkřik byly ve správnou dobu na správném místě. Vteřina je najednou dlouhá doba, když je navíc někde, kde být nemá,“ směje se.

S mladší kolegyní souhlasí i Petra Staňková. „Bude to muset být precizní a pokaždé stejné. Ale gagů nakonec bude víc než v jakékoli jiné komedii. Autor dokonce píše i do závorek, co které postavy dělají, ale o to je to těžší, že vše musíme dodržet, aby to splnilo funkci,“ prozrazuje Petra Staňková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x