Po nedokončené sezóně načínají hokejoví Berani novou

Tomáš Žižka (Foto: Zlin Press)
ZLÍN - Naposledy si radostně zavýskali 10. března. Hokejisté Zlína vyhráli v Olomouci 3:1, hrálo se ovšem už před prázdnými tribunami a pak se naplnil černý koronavirový scénář. K rozhodujícímu utkání o postup mezi nejlepší osmičku už nedošlo, za stavu 1:1 na zápasy zavřela sezóna 2019 - 2020 svůj nenaplněný scénář.

Uběhlo téměř sedm týdnů, boj s nákazou pokračuje, ale trpělivost a někdy zdánlivě drastická opatření se podle všeho vyplatily. A tak hokejisté Zlína začali přípravu na suchu. Už jde samozřejmě o novou sezónu.

V pořád docela specifických podmínkách stojí před Berany další výzva. Nejprve je třeba porazit, anebo alespoň co nejvíce upozadit, mimořádně nepříjemného soupeře, tedy právě strašáka koronavirové nákazy.

Suchá příprava zpočátku s individuálními prvky a až postupně skupinovými cvičeními, je ale dobrým znamením. Mezi spoluhráči jistě specifická role pro kapitána Tomáše Žižku.

Ten totiž připomíná jednu zajímavou věc. „Už před rozhodujícím utkáním s Olomoucí jsem trenérovi oznámil, že mne do boje nepustí zraněná šlacha na ruce,“ odhaluje srdcař zpětně. Pak absolvoval operaci v Olomouci a postupně si bude přidávat.

„Na kluky se ale moc těším, v přípravě si napřed poradím sám, zapojím se postupně,“ vypráví a vzpomíná i na finále v dresu Komety, kdy se jeho tehdejší klub musel sklonit právě před Zlínem. Od druhého titulu Zlína uplynulo už šest let, prakticky přesně.

„To, že máme spoustu odchovanců, je pochopitelně znakem dobré práce v klubu, tihle kluci mají ke svému městu samozřejmě svůj vztah. Zlín je tím specifický a vidím to jako výhodu,“ dívá se dopředu trenér Robert Svoboda.

V týmu už nemůže počítat se zahraničními oporami Lotyšem Freibergsem a Francouzem Claireauxem, o to více bude kladen akcent na hráče z vlastní líhně.

Po devíti týdnech na konci července nastane třítýdenní dovolená, podle předpokladů by se Berani měli poprvé sklouznout na bruslích 27. července.

Nový ročník extraligy má start naplánovaný na 18. září, do Zlína by měli přijet sousedé z Olomouce.

--> --> --> --> -->