Po pětileté odmlce se do Kunovic vrací Military den

Military den Kunovice pro malé i velké už 19. srpna. Foto: Letecké muzeum v Kunovicích
KUNOVICE - Akce s vojenskou a leteckou technikou pro malé i velké – Military den Kunovice - se uskuteční v sobotu 19. srpna. Letos se návštěvníci budou moci těšit například na armádní víceúčelový vrtulník Mi-171 nebo na historické letouny jako C-104 Jungmann, Tatra T-101, či Piper L4 a další. Chybět nebudou ani prezentace leteckých výrobců a provozovatelů z Kunovic.

Uvidíte, jaká letadla se v Kunovicích vlastně vyrábí a jaké stroje tu létají. Kromě statických ukázek se můžete těšit i na vyhlídkové lety. Akci oživí také průlet stíhacích gripenů.

Představí se i pozemní technika. Přiveze ji jak armáda, tak třeba kluby vojenské historie. A na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost civilním vozům. Své stroje totiž ukážou i příslušníci IZS.

V Kunovicích se budou prezentovat také další muzea. Účastnit se budou i přislíbili kolegové z Technického muzea v Brně či ze Soukromé letecké sbírky Malohostovice. Jedno z vystavených letadel, stroj C-106, zase bude reprezentovat Vojenský historický ústav, Letecké muzeum Kbely a podnik LOM Praha, kteří jej společně provozují.

Pro děti s rodinami nebudou chybět oblíbená šlapací letadýlka a další atrakce.

Ročník 2023 je pět pořádán ve spolupráci s Armádou ČR, Policií ČR, městem Kunovice, Aircraft Industries,  Slováckým aeroklubem, Střední školou leteckou Kunovice, dobrovolnými hasiči Kunovice, Kluby vojenské a policejní historie a dalšími.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x