Pátrání po pohřešované Veronice ze Slovenska skončilo. Žena byla nalezena mrtvá

Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Od nedělního poledne se přes šest desítek profesionálních a dobrovolných hasičů Zlínského kraje podílí na rozsáhlé pátrací akci po pohřešované ženě ze Slovenska, která byla naposledy viděna ve Starém Hrozenkově a do dnešního dne o sobě nepodala žádnou zprávu. Pátrání bohužel skončilo tragicky. Žena byla v pondělí odpoledne nalezena mrtvá.

Včera krátce před polednem jsme se na žádost slovenské policie zapojili do pátrací akce po pohřešované dvaatřicetileté ženě, která v sobotu 10. prosince odjela z místa bydliště na Slovensku. V katastru obce Starý Hrozenkov zaparkovala vozidlo, kterým přejela státní hranice, z místa odešla a do dnešního dne o sobě nepodala žádnou zprávu,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Pátrání začalo u Starého Hrozenkova a pokračovalo do širokého okolí. Mladou ženu hledala více než stovka lidí. Kromě desítek policistů ze Zlínského kraje se do pátrání zapojili také hasiči, dobrovolníci, Armáda ČR, Letecká služba Policie ČR a byli nasazeni i psi specializovaní na plošné pátrání. Povolány byly i jednotky se čtyřkolkami, terénními automobily a člunem.

Pátrání je však zatím neúspěšné. „Tma, husté sněžení a náročný členitý terén však práci všem velmi komplikují,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Také dnes pátrací akce ve spolupráci se slovenskou policií pokračuje v podobném rozsahu.

Pokud by měl někdo k pohřešované ženě jakékoliv informace, rádi je přijmeme na lince 158,“ sdělila Milena Šabatová.

Pohřešovaná žena je Veronika Králová z Horné Súče. „Veronika je vysoká cca 165 cm, sportovně štíhlá postava. Má dlouhé blond vlasy a modré oči. Má na sobě modré tepláky, tmavou bundu a fialovou čepici,“ uvedli slovenští policisté na svých facebookových stránkách.

AKTUALIZACE:

Dnes v odpoledních hodinách byla mladá žena nalezena poblíž obce Starý Hrozenkov bez známek života. „Cizí zavinění jsme předběžně vyloučili,“ sdělila Milena Šabatová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x