Pobytová zařízení sociálních služeb v kraji dostala první várku roušek

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Zlínský kraj včera zahájil distribuci ochranných roušek pro pracovníky pobytových zařízení sociálních služeb. Rozdělil 4 800 roušek, které dostal k dispozici od státu, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

„Uživatelé sociálních služeb patří mezi rizikové skupiny a ochranu potřebují také pracovníci, kteří se o ně starají. Nicméně v důsledku omezeného počtu ochranných roušek jsme mohli rozdělit výše uvedenou dodávku v minimálních počtech pouze pro pobytové sociální služby. Během dnešního dne plánujeme spustit elektronický sběr informací, kterým budeme mapovat stav ochranných pomůcek, jako jsou respirátory, pláště i dezinfekce. Tímto jednoduchým elektronickým nástrojem bude zjišťována také personální situace v jednotlivých zařízeních sociálních služeb Zlínského kraje,“ uvedla Michaela Blahová, radní pro oblast sociální s tím, že kraj si uvědomuje nedostatek ochranných pomůcek a proto stále vyvíjí potřebné kroky k zajištění většího počtu od Ministerstva zdravotnictví ČR.

Na základě usnesení vlády a doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí mají poskytovatelé v případě personální krize kontaktovat krajský úřad, kdy kraj může povolat studenty do pracovní povinnosti. Podle hejtmana Jiřího Čunka chce Zlínský kraj využít především nabízené pomoci dobrovolníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x