Počet nakažených s covidem-19 v Česku stoupá, vedení kraje vyzývá k očkování

Epidemická situace se začíná opět zhoršovat. Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Covid-19 nabírá začátkem podzimu v České republice opět na síle, zvyšuje se také počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích. Nemocnice Zlínského kraje evidují v současné době téměř tři desítky pacientů s tímto onemocněním.

K 13. říjnu bylo v nemocnicích Zlínského kraje hospitalizováno celkem 28 osob, z toho čtyři pacienti byli na umělé plicní ventilaci. Podle údajů z nemocnic jde o převážně neočkované pacienty.

S těžším průběhem onemocnění se do nemocnic dostávají senioři i třicátníci, které z velké většiny spojuje to, že se nenechali očkovat. Jde až o 70 procent covidových pacientů. Počty očkovaných v posledních měsících klesají, a to je špatně. Data dokládají, že očkování chrání proti vážnému průběhu onemocnění. Z toho důvodu by také lidé nad 60 let měli zvážit i přeočkování posilující dávkou,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Ukončené očkování má v kraji ke 12. říjnu 305 tisíc osob. Posilující třetí dávku ke stejnému datu dostalo 715 lidí. S očkováním pomáhají praktičtí lékaři, kteří aktuálně ve svých ordinacích očkují až kolem 90 lidí denně. Počet vakcín i injekčních stříkaček je dostačující.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x