Počet podaných vakcín lámal na konci listopadu rekordy

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Počet vyočkovaných dávek vakcíny proti covidu-19 lámal v posledním listopadovém týdnu rekordy. Pro vakcínu si přišlo bezmála 16 a půl tisíc lidí.

Minulý týden bylo ve Zlínském kraji naočkováno nejvíce lidí za celý listopad. V porovnání s předchozím týdnem zájem vzrostl o více než 4 tisíce. Do očkování se zapojili také další praktičtí lékaři a praktičtí lékaři pro děti a dorost. Z 16 493 dávek vyočkovali praktici celkem 5 220 dávek. Přibližně 53 procent z celkového počtu tvoří posilovací třetí dávky.

Největší podíl nemocných máme nyní na Kroměřížsku, Vizovicku a Zlínsku. Velkokapacitní centrum nyní otevírat neplánujeme, snažíme se maximálně využít očkovací sílu, kterou v kraji máme. Lidé se mohou obrátit na svého praktického lékaře nebo navštívit některé z deseti očkovacích míst,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Ve Zlínském kraji je možné navýšit očkovací kapacitu až na 4 tisíce očkovaných denně. „V kraji je stále možné využít očkování bez registrace, a to u svého praktika nebo na pěti očkovacích místech, které přijímají bez objednání a očkují na počkání,“ doplnil krajský koordinátor pro očkování Jiří Lučan.

Očkování bez předchozí registrace je možné ve Zlíně v obchodním centru Zlaté Jablko, na Klinice reprodukční medicíny a gynekologie a na Zlínské poliklinice. Na počkání očkují také v luhačovickém Zdravotním středisku a v uherskohradišťském Medical Plus.

Od 14. prosince bude k dispozici také vakcína určená pro děti ve věku od 5 do 11 let. Rodiče, kteří budou mít zájem naočkovat své děti, mohou kontaktovat svého praktického lékaře pro děti a dorost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x