Pochoutka pro Klokany. Ševce ze Zlína zdolali 2:0

Foto: FC Fastav Zlín
PRAHA - V klokaním hájemství, proslulém a snad 50 let prakticky stejném Dolíčku, se fotbalistům Fastavu poslední dobou dařilo. Jednou tu prohrát asi museli, fakt je ale ten, že výkon, který v neděli předvedli, k ničemu jinému nesměřoval.

„Hráli jsme pode mnou zřejmě nehorší první poločas za dlouhou dobu,“ postěžoval si trenér Zlína Páník. A je pravda, že právě v úvodní pětačtyřicetiminutovce udělali Pražané jasný krok k tomu, aby vyhráli.

Nejdříve se radovali domácí ve 28. minutě, gól Vaníčka ale VAR negoval po hře rukou. Za čtyři další minuty si ale domácí vše vynahradili. Dostál prošel trestuhodně zlínskou obranou z pravé strany, našel Puškáče, ten míč „vystřelil“ od branky, jenže tam stál Hronek a snadnou dorážkou pořádně rozesmutnil své bývalé spoluhráče.

Hosté měli jakous takous příležitost Poznarem, jenže ten nestačil zblízka vypálit.

„Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale domácí hráli na brejky a dočkali se, škoda Janetzkého šance,“ shrnul Páník i rozhodující moment pár minut před koncem, kdy se do poloprázdné Dostálovy branky trefil střídající Keita.

Klokani berou tři body za zaslouženou výhru 2:0, Zlíňané mají hlavy v pýru a v reprezentační pauze se bude hledat, kde se staly chyby.

Ve čtyřech soutěžních utkáních po době stačili žlutomodří vypadnout z poháru v Ústí nad Orlicí, prohrát v lize na Spartě i doma s Olomoucí a nepřesvědčili ani teď.

Střelecká potence za zmíněné duely – 1 branka Dramého do sítě Sparty…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x