Pod okny na seniory čeká Mikuláš

foto: Radovan Kocúrek
VSETÍN – V neděli 5. prosince se senioři můžou těšit na příchod Mikuláše. Jeho družina tvořená skauty navštíví domovy pro seniory na Vsetínsku. Obyvatelům za zpěvu koled předá dárky a popřeje krásné prožití adventu.

Akce, která se původně konala v Domě kultury, musela být přesunuta na čerstvý vzduch. K této alternativě Mikuláše pro seniory musela radnice přistoupit kvůli aktuálním pandemickým opatřením.

„Ve spolupráci se vsetínskými skauty a se studentským Kostka radiem uspořádáme Mikuláše pod okny domovů pro seniory. Chceme tak v této době povzbudit a podpořit zejména pracovníky v sociálních službách, kteří svou laskavost a štědrost předávají dále každodenní péčí o seniory i v adventním čase,“ sdělila místostarostka Simona Hlaváčová a dodala: „Senioři, kteří nebydlí v domovech, najdou mikulášskou družinu v ulicích Vsetína a na Dolním náměstí, kde bude dříve narozeným rozdávat kromě sladkostí i mini kartu první pomoci.“

Mikulášská družina v jeden den navštíví bez mála šest stovek seniorů a více než tři stovky sociálních pracovníků. Organizátorem akce je město Vsetín s Junákem – českým skautem, střediskem Vsetín a studentským Kostka radiem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x