Pod Radhoštěm velká sláva. V Prostřední Bečvě otevřou zrekonstruovaný fotbalový stánek

Foto: Pavel Juroška
PROSTŘEDNÍ BEČVA - Bude to sláva, bude to paráda, bude to oslava fotbalu. Právě v čase, kdy se u našich sousedů rozbíhá EURO 2024, udělají si radost také pod beskydskými vrcholy Radhoštěm a Pustevnami. V Prostřední Bečvě představí hezky zrekonstruovaný fotbalový stadion. A hned první den tu bude plný fotbalu. Do značné míry zato mohou dva místní rodáci a odchovanci, bratři Pavel a Jan Juroškové. První momentálně ve službách Slovácka, druhý ostravského Baníku.

Pavle, jak bude prostřední červnová sobota 15. června v Prostřední Bečvě vypadat?

Bude samozřejmě plná fotbalu v novém krásném prostředí. Rušno tu bude od časného odpoledne a do pozdního večera, lépe řečeno noci. Ve 13:00 to všechno otevřou nejmladší fotbalisté, tedy zdejší školička, přípravky a mladší žáci. Vidět tyhle naděje je vždycky pěkný zážitek. Budou vlastně úplně první, kdo okusí nový trávník.

Mládí vpřed. A co dříve narození milovníci kopaček?

Na ně přijde ve tři odpoledne. Říkáme tomu utkání legend. Půjde o derby, duel bývalých hráčů Prostřední a Horní Bečvy, určitě to bude hodně zajímavé a protože jde o zápas rivalů tak sice bude přátelský, ale myslím, že se občas povalašsku zajiskří.

Ta hlavní sláva vypukne, tuším v 17:00…

Přesně tak. Čeká nás slavnostní ceremoniál s řadou hostů a známých tváří. Mimo jiné slavnostní přestřižení pásky a taky se těšíme na pana faráře, ten nám zrekonstruované sportoviště posvětí.

A pak exhibiční zápas. Kohopak jste si do krásného kraje pozvali?

V půl šesté nastoupí současný tým Porstřední Bečvy hrající samozřejmě uprostřed tabulky 1.A třídy a soupeř bude velmi zajímavý. Mančaftu říkáme protentokrát Fortuna liga team.

Koho z ligistů mohou diváci vidět?

Účast mi s bráchou potvrdili kamarádi z řady prvoligových týmu. Karel Pojezný a Filip Kubala z Baníku Ostrava. Milan Petržela, Petr Reinberk, Stanislav Hofmann ze Slovácka. Honza Navrátil z olomoucké Sigmy, Patrik Šimko z Prešova, Patrik Hellebrand, už hráč polského Chorzowa, Pepík Divíšek z Viktorie Žižkov a další.

Předpokládám, že se na domácím hřišti objevíte s bratrem Honzou oba.

Určitě, tohle si kromě pomoci s organizací nemůžeme nechat ujít.

Stejně jako závěrečnou diskotéku?

Tak to si ještě nechám projít hlavou, ale všechny srdečně zvu nejen na fotbal, ale také k tanci a mimo jiné vynikajícímu občerstvení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x