Podchod místo přechodu – vsetínské nádraží bude pro cestující bezpečnější

foto: Michal Horský, město Vsetín
VSETÍN – Na přelomu února a března spustí Správa železnic provoz právě dokončovaného železničního podchodu U Křivačkárny. S tím ale souvisí taky zrušení přechodu na ulici Štěpánská. Toto řešení má do budoucna zajistit bezpečnější pohyb lidí v okolí modernizovaného vsetínského nádraží.

Nový podchod U Křivačkárny naproti budovy VZP má být hotový ještě před koncem tohoto měsíce. Lidé se jím poprvé budou moci projít ve čtvrtek 29. února. Jen o pár dní později potom budou mít možnost naposledy využít železniční přechod na ulici Štěpánská. Nová stavba ho má totiž nahradit a od pondělí 4. března se kompletně uzavře.

„Správa železnic se při modernizaci železničních tratí snaží rušit jejich úrovňová křížení, tedy přechody a přejezdy. Tam, kde je to možné, je nahrazuje podchody, podjezdy, nadchody a nadjezdy. Důvodem je zvýšení bezpečnosti. Ke stejnému opatření tedy dojde i na Vsetíně, kde je navíc dalším argumentem pro zrušení přejezdu U Křivačkárny a přechodu na Štěpánské ulici plánované zvýšení traťové rychlosti železnice,“ vysvětluje starosta Vsetína Jiří Čunek.

V okolí přechodu na Štěpánské ulici budou provizorně nainstalované nechanické zábrany, které lidem zabrání nadále přecházet kolejiště. Dlouho tam ale nezůstanou. Město je chce během několika měsíců nahradit oplocením z pozinkovaných panelů. Podél ulice U Trati, od Štěpánské ulice směrem k Jablůnce, potom bude růst živý plot z habrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x