Podívejte se, jaké škody v Rožnově napáchal přívalový déšť

Foto: Hasičský sbor města Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V sobotu odpoledne zasáhl Rožnov pod Radhoštěm silný přívalový déšť, který napáchal nejvíce škod v ulicích Frenštátská, Slezská a Karlova. Na postižených místech zasahovalo celkem 11 hasičských jednotek s přibližně 50 hasiči.

Lokální deště zasáhly město v sobotu krátce po třetí hodině odpolední. Následkem silného přívalové deště došlo k povrchovým odtokům z polí a luk a voda následně zaplavila přilehlé komunikace. Nejvíce byla postižena ulice Frenštátská, kde došlo k zaplavení pozemků a sklepů.

Okamžitě byly vyrozuměny hasičské jednotky města, které vyjely k nahlášeným událostem a těmto jednotkám následně vypomáhaly jednotky dobrovolných hasičů z okolních obcí,“ uvedl ředitel Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm Karel Janoušek.

Hasiči použili více než 150 ks pytlů s pískem, aby odklonili tekoucí vody z komunikací a zabránili tak dalším škodám. Kromě zaplavených sklepů došlo také k zaplavení křižovatky u Eroplánu, U Janíka a podchodu. Celkem na území města v sobotu zasahovalo 11 jednotek s přibližně 50 hasiči.

Velké poděkování patří našemu hasičskému sboru za skvěle odvedenou práci a také všem jednotkám dobrovolných hasičů z okolních obcí, které nám přijely pomoct likvidovat následky přívalového deště,“ dodal starosta Rožnova Jan Kučera.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x