Podvodníci přesvědčovali ženu k investování tak dlouho, až ji obrali o víc než milion korun

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dvaatřicetiletá žena z Uherskohradišťska chtěla investovat do kryptoměn. Zlákala ji nejen internetová reklama, ale i „poradce“, který ji přesvědčoval, aby investovala stále vyšší částky. Peníze nazpět už vybrat nešlo, žena tak přišla o jeden milion a 250 tisíc korun.

V prosinci minulého roku zahlédla dvaatřicetiletá žena z Uherskohradišťska reklamu, která nabízela investici do kryptoměn. Bylo potřeba zaplatit jen 100 eur jako vstupní poplatek a potom postupovat podle instrukcí finančního poradce.

A žena se skutečně nechala zlákat. Dle instrukcí domnělého finančního poradce přeposlala statisícové částky na fiktivní účet investiční aplikace. Domnělý poradce ji v telefonickém hovoru vždy ujišťoval, že její peníze vydělávají. Tím ženu zmanipuloval natolik, že v investicích pokračovala,“ popisuje mluvčí policie Radomír Šiška.

Instrukcí přibývalo a žena tak zaslala další peníze na neznámý účet prostřednictvím bitcoinmatu. Potom ale přišla chvíle, kdy si chtěla své investované peníze vybrat nazpět.

„V momentě požadavku výběru poradce naopak navrhoval částku navýšit. Až v tento moment si uvědomila, že by se mohlo jednat o podvod,“ říká Šiška.

Žena „investováním“ přišla celkem o jeden milion a 250 tisíc korun. Podvodníkům teď v případě jejich dopadení hrozí až osm let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x