Podvodníci z důvěřivé ženy vylákali milion a půl

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Půl druhého milionu vylákali podvodníci z důvěřivé ženy. Ta ze strachu, aby o své finance nepřišla, udělala vše, co po ní chtěli. A přesně na to podvodníci čekali.

Žena z Uherskohradišťska přijala v minulém týdnu telefonát, ve kterém se jí volající představil jako pracovník banky. Sdělil jí, že úvěr, o který si byla osobně žádat na pobočce, je schválen. Ona si ale o žádný úvěr nezažádala.

Muž jí odpověděl, že zřejmě došlo k podvodu. Také prý našel v poznámkách účtu nějaké nesrovnalosti. Proto vše nahlásí České národní bance, aby zkontrolovala její ostatní účty, zda nejsou také v ohrožení,“ popsala nekalé praktiky podvodníků Milena Šabatová z oddělení tisku a prevence krajské policie.

V ten moment se rozeběhl kolotoč telefonátů. Vystrašenou ženu neustále z různých čísel kontaktovali údajní pracovníci z banky a dokonce i údajní policisté. „Všichni ji ujišťovali, ať zůstane v klidu, že dělají vše proto, aby o své finance nepřišla. Opak byl ale pravdou,“ pokračovala Šabatová.

Žena následně dle jejich pokynů vybrala z účtů půl druhého milionu, který postupně vložila do bitcoinmatů.

Nakonec měla dokončit přihlášení k virtuálnímu účtu a sdělit jim přihlašovací údaje. To už ale odmítla, neboť tušila, že se stala obětí podvodníků,“ dodala Milena Šabatová.

Případem se nyní zabývají vyšetřovatelé z oddělení hospodářské kriminality. Pachatelům hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x