Poklidnou atmosféru na koupališti narušovali nepřizpůsobiví teenageři

foto: město Vsetín
VSETÍN – Velmi nepříjemnou situaci musela řešit vsetínská radnice, respektive tedy Vsetínská sportovní, která provozuje venkovní koupaliště Pod Pecníkem. Hned první víkend totiž pohodu návštěvníků překazila skupina nepřizpůsobivých mladíků.

Vsetínská sportovní naplánovala otevření venkovního koupaliště Pod Pecníkem na sobotu 18. června. Vše bylo na provoz perfektně připraveno, včetně nových aktivních plavčíků nebo stánku s občerstvením. Hned první den vyšlo počasí doslova na jedničku a zaplavat si na bazén přišlo hodně lidí. Brzy ale klidnou atmosféru narušila skupina návštěvníků, která nerespektovala provozní řád a opakovaně vnášela občerstvení a nápoje až do prostoru bazénu. Ani napomenutí plavčíka nepomohlo a skupina radostně rušila okolí nadměrným hlukem.

Další problémy vznikly v zázemí koupaliště, kde někteří z těchto návštěvníků v teenegerském věku obtěžovali ženy převlékající se v kabinkách či záměrně znečisťovali toalety a sprchy,“ uvedl jednatel Vsetínské sportovní a místostarosta Tomáš Pifka.

Na místo byla v průběhu dne hned čtyřikrát přivolána hlídka městské policie, aby situaci řešila. Po jejím odjezdu se ale stav zase vyhrotil a bylo potřeba strážníky kontaktovat znovu. Stejný problém nastal také v neděli, kdy se vše opakovalo.

Vedení Vsetínské sportovní celý problém začalo řešit hned následující pondělí. A brzy padlo razantní opatření, které by mělo přinést zlepšení. Na koupališti budou po celou provozní dobu přítomni dva pracovníci, kteří se zaměří na dodržování pořádku, aby se všichni mohli cítit bezpečně a užít si koupání. V případě nedodržení návštěvního řádu budou narušitelé vyvedeni mimo areál,“ upřesnil opatření místostarosta Tomáš Pifka.

Místostarosta dále upozornil návštěvníky bazénu i ostatní občany, aby nevstupovali na lávku přes Bečvu u průmyslovky. „Most, který je v havarijním stavu, je uzavřen, probíhají zde stavební práce a je zakázáno na něj vstupovat. Návštěvníci koupaliště by měli využít přístupových tras přes lávku v Panské zahradě, lávku přes Jasenický potok v ulici U Koupaliště od Smetanovy ulice nebo po chodníku kolem Kostka školy od křižovatky U Růžičků,“ řekl Tomáš Pifka. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x