Policie dopadla pachatele 23 vloupání do garáží

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO - Komisařka kriminální policie ze Zlína obvinila dva muže z obcí u Valašských Klobouk ve věku jednadvacet a sedmadvacet let ze spáchání trestných činů podvod, krádež a poškození cizí věci. Na svědomí mají 27 skutků se škodou téměř půl milionu korun, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Oba muži již byli v minulosti soudně trestaní. Nyní jim v případě odsouzení hrozí za minimálně 27 skutků trest odnětí svobody až na pět let. Oba obvinění se ke všemu, co je jim kladeno za vinu, přiznali.

„Mladí muži společnými silami vykrádali hlavně garáže ve Zlíně, Slavičíně, Kroměříži, Vsetíně a Uherském Brodě v období jednoho měsíce, od poloviny prosince loňského roku do poloviny ledna roku letošního. Brali odsud všechno, co by se podle jejich názoru dalo zpeněžit. Utržené peníze použili pro svou vlastní potřebu,“ konstatovala Kozumplíková. Kromě vloupání do garáží se obohacovali také tím, že si půjčovali různé druhy nářadí, které nevrátili, ale opět prodali. Nářadí si půjčili v celkem čtyřech případech na Zlínsku a Uherskohradišťsku.

Po jejich poslední krádeži je zastavili policisté z Valašských Klobouk v obci Újezd ve vozidle, v němž převáželi některé z odcizených věcí. Při domovní prohlídce následně kriminalisté zajistili další odcizené věci, které prozatím lapkové nestihli zpeněžit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x