Policie dopadla výrobce a dealera drog, který své přítelkyni zlomil lebku

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policii se podařilo dopadnout narkomana, který vyráběl a distribuoval drogy a který navíc brutálně zbil svou přítelkyni. Hrozí mu až desetileté vězení, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Uherskohradišťští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti třiadvacetiletému muži z Uherskohradišťska. Ten se dopustil závažných trestných činů těžké ublížení na zdraví a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný od loňského března do poloviny května letošního roku vyrobil za pomocí laboratorních pomůcek, chemikálií a léčiv zhruba 650 gramů pervitinu. Drogu pak distribuoval jiným osobám nebo užíval pro vlastní potřebu. Tohoto protiprávního jednání se dopouštěl i přesto, že obdobnou trestnou činnost páchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen.

„Před necelými čtrnácti dny navíc v chatě, ve které pobýval, slovně i fyzicky napadl svou přítelkyni. Nejprve ji několikrát udeřil pěstí do obličeje, poté ji za nohu vytáhl na verandu a tam ji silně kopl do hlavy. Ženě tím způsobil zlomeniny kostí lebky a obličeje,“ doplnila Kyšnerová.

Pachatele policisté nedávno vypátrali a zadrželi.  Provedli u něj také domovní prohlídku, při které objevili předměty a látky potřebné pro výrobu pervitinu. Obviněnému, který se již nachází ve vazbě, za tuto trestnou činnost nyní hrozí až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x