Policie na hranicích se Slovenskem zadržela přes sto ilegálních migrantů

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKÝ KRAJ – Nedaleko státní hranice se Slovenskou republikou narazili policisté v průběhu minulého týdne na 113 cizinců bez platného dokladu, kteří na našem území pobývali neoprávněně. Mezi cizinci byl i muž podezřelý z převaděčství.

Výčet obcí, v jejichž katastru byli migranti vypátráni, je poměrně dlouhý. Jednalo se mimo jiné například o Strání, Starý Hrozenkov, Březovou, Bánov, Suchou Loz nebo Nedašovu Lhotu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.


Poslední záchyt, který se již datuje k aktuálnímu kalendářnímu týdnu, policisté provedli nedaleko hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově v pondělí dopoledne.

Hlídka pohotovostního a eskortního oddělení zastavila nedaleko tamního obecního úřadu osobní automobil, v němž kromě řidiče cestovalo dalších sedm cizinců z Blízkého východu. Jednalo se o pět dospělých, jednoho mladistvého a jedno pětileté dítě,“ pokračoval Jaroš.

Všechny osoby policisté zajistili a transportovali na zlínské pracoviště cizinecké policie k provedení dalších služebních úkonů.

Třicetiletého řidiče policisté zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ zakončil Petr Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x